“Dat doen de mannen in mijn leven ook.”

Karin komt bij mij voor een coachsessie met de paarden.
In ons kennismakingsgesprek vertelt ze wat over zichzelf en haar zoektocht in haar werk.
 
We praten daar kort over en we nemen het mee naar buiten, naar de paarden. 

Als we daar zijn, vraag ik haar contact te maken met de paarden op een manier die bij haar past en een keuze te maken met welk paard ze wil werken.
 
Ze neemt de tijd, gaat naar beiden paarden toe en maakt op haar manier contact. 

Als ze bij me terugkomt geeft ze aan voor Duuk te hebben gekozen.
 
Ik vraag haar het paard een halster om te doen en een stukje met hem te lopen. Ze pakt het halster en touw en gaat op weg. Duuk loopt een keer of drie weg.
 
Op een gegeven moment komt Sterre er aan en ze gaat verder met Sterre, ze doet haar het halster aan en ze lopen een stukje.
Wanneer we hierover praten, geeft ze uiteindelijk aan het toch graag ook nog met Duuk te willen proberen. Ze gaat naar hem toe, kiest ervoor wat langer contact te maken. Zo staan ze samen. Ik kijk van een afstand.
 
Dan pakt ze het halster en het touw en loopt weer terug naar Duuk. Opnieuw loopt Duuk weg, en dit gebeurd een aantal keer. De ene keer loopt ze er achter aan en een andere keer wacht ze en blijft ze staan.
“Dit doen de mannen in mijn leven ook”, zegt ze terwijl ze naar me kijkt.
Daar gebeurd het.
 
Ze maakt de koppeling van wat er hier en nu gebeurd met een soortgelijke situatie in haar leven. De paarden reageren op haar en zij kan ervaren wat er gebeurd.
Ze is single en staat open voor een relatie. Ze vertelt dat ze snel leuk contact heeft met een man en op het moment dat ze wel meer wil, haken de mannen af.
 
Uiteindelijk legt ze het halster en touw weg en loopt ze voor de laatste keer naar Duuk. 
Zo staan ze samen. Ik kijk van een afstand.
Ze kiest voor het contact in het hier en nu.
 
Een van de aspecten van het coachen met paarden is dat het thema wat het meest aan de oppervlakte is naar boven komt. Misschien een ander thema dan ze van te voren gedacht had of wat we besproken hadden, maar blijkbaar was dit op dit moment het meest belangrijk.

No Comments

Post a Comment