Living the dream

“Living the dream”
 
Ik was net aan poep aan het scheppen. Dat is vaak een heerlijk moment van rust, nadenken, reflecteren en zijn.
 
Ik dacht terug aan bijna twee jaar geleden, een herinnering. We hadden onze paarden nog maar net en ik was ook toen aan het poepscheppen in de stromende regen. Regenjas aan, hoed op. Er kwam iemand z’n kind halen die bij een van onze kinderen gespeeld had. Hij wilde snel van z’n auto naar binnen lopen, snel weg van de regen. We zagen elkaar en ik zei: “Living the dream”. Het was natuurlijk een beetje een grap, sarcastisch. In de stromende regen de poep van je paarden opruimen… Niet persé het beeld van een droomwereld. 
Toch voelde ik toen al dat dit echt zo was voor mij. Ik leefde mijn droom!
 
Nu, bijna twee jaar later is het gewoner geworden. Het hoort bij mijn leven; de paarden, en alle klussen die daar bij komen kijken. We wonen ruim twee jaar op de prachtige plek waar we wonen. Na twee jaar hebben we ook wel de vervelende kanten van het wonen op zo’n stuk grond ervaren en de nadelen van het hebben van paarden.
 
Ik kan soms uren nadenken over wat ik allemaal nog meer zou willen, waar ik nog meer van droom. Heel goed worden in het trainen van mijn paarden, een mooie auto met een trailer, een extra paard, level 2 van de Keulseweg volgen, enz.
 
Dat kan soms zo’n focus worden, bezig zijn met wat ik allemaal nog meer zou willen en waar ik nog meer van droom. En ik hou van dromen, en ik vind het mooi om mijn dromen na te jagen. Als ik dat niet deed (met hulp van Ad), woonde ik hier niet, had ik geen paarden, en deed ik dat mooie werk niet.
 
Tegelijk wil ik graag in het hier en nu zijn, en dankbaar zijn voor wat ik allemaal heb en voor wie ik om me heen heb. Want dat ben ik! 
Dankbaar en tevreden zijn en stilstaan bij wat ik heb en dromen over van alles en nog wat, zonder vast te komen in het willen. Het kan allebei, naast elkaar!
 
I am living my dream! Samen met mijn gezin, wonen op een prachtige plek, met paarden aan huis. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor! (NB: en er zijn nog zoveel meer dingen in mijn leven waar ik dankbaar voor ben.)
 
Waar ben jij dankbaar voor? En waar droom je van?

No Comments

Post a Comment